Aqui recopilamos la información sobre  los talleres que realizamos o hemos realizado desde ASSTEC.

els gegants de newton


Dilluns 23 de Desembre del 2019
Ateneu de Bétera

Andrew està a punt de passar de l'escola a l'institut i els dubtes l’envolten. Però res d'això importa el dia que troba un estrany llibre en la golfa dels seus avis.
Després de desxifrar la clau per a obrir-ho coneix Sigma, una estranya criatura que l'obligarà a superar diferents proves i aventures. De la mà de Sigma aprendrà de grans científics com Ptolemeu, Galileu, Newton... i l'obscur passat de la seua família.
 La primera aventura transcorre en l'època de Ptolemeu. Allí descobreix les constel·lacions i com els savis de l'antiguitat van saber que la Terra era esfèrica.
Quan torna a casa, en sentir-se fora de perill, intenta desfer-se del llibre però Sigma no ho perdona i la família d'Andrew desapareix. Obligat a seguir per a recuperar la seua família arriba a Florència on Galileu roman tancat en la seua vila. En l'exterior, mentre Andrew contempla els satèl·lits de Júpiter, dos misteriosos homes fan trontollar per primera vegada el poder de Sigma. El xiquet està a punt de ser capturat... o rescatat. Depenent de qui siguen aquells homes que semblen conèixer els seus avis.
Ernest Arnau Marco és llicenciat en Física (2001-2006) i màster en Física Avançada especialitat en Astrofísica (2007). Des del 2007 tinc el títol de Monitor de temps lliure Infantil i Juvenil que em permeté treballar amb xiquets i xiquetes com a monitor d'escola d'estiu  (anys 2007 i 2008).
Professor d'educació secundària amb més d'onze anys d'experiència. Dels quals set van ser a l’illa d’Eivissa a on vaig col·laborar en les activitats de la Setmana Del Mar (Club Nàutic Sant Antoni) explicant astronomia a escolars de cinquè de primària.
Autor d’experiències didàctiques a la Revista Ciències del Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica (CRECIM) de la Universitat Autònoma de Barcelona.
A l'actualitat soc cap de departament de física i química a l'IES L’Alcalatén (l'Alcora) on imparteixo classes d'ESO i batxillerat. A més de cursos destinats als docents en el CEFIRE sobre educació.
.

taller de python turtle


Sábado, 1 de Diciembre del 2018
Sala Gran de Casa Nebot

Con motivo de la semana internacional de la programación ASSTEC realizó un taller de programación para todas las edades.
En esta ocasión hemos elegido una versión simplificada del lenguaje de programación conocido como Python.
Gracias a nuestra tortuga informática, hemos sido capaces de hacer dibujos muy curiosos a la vez que aprendiamos comandos básicos de programación.

taller de magnetisme
"atrau-te"
Aquest taller s'ha convertit en un clàssic de la nostra associació: Experimentar el camp magnètic amb llimadures de ferro i amb un fluid ferromagnètic, vore amb els propis ulls la levitació magnètica, com en els trens mes moderns, accelerar boles d'acer amb un canó de gauss que simula LHC del CERN, tractar d'endevinar on es pararà el pèndol magnètic, fer boniques i divertides escultures amb torques e imants i, com no, jugar amb els nostres cotxes magnètics.
Amb aquest taller aprenem com funciona el camp magnètic experimentant amb ell  mitjançant el joc.
Fins ara, hem portat el taller a les Trobades d'Escoles en Valencià (Maig 2018 a Bétera), a l'APLEC del Camp del Túria (Setembre del 2018 a Bétera) i al projecte "+Conciencia" (Novembre 2018) en col·laboració amb la Creu Rotja. El projecte "+Conciencia" realitza activitats per a inmigrants amb l'objectiu d'utilitzar la ciència com una ferramenta d'integració social.

investiga los materiales que han cambiado tu vida


Miercoles, 23 de Mayo del 2018
Sala de Juntas de Casa Nebot
taller de code


Sábado, 9 de Diciembre del 2017
Sala Gran de Casa Nebot

Con motivo de la semana internacional de la programación ASSTEC realizó un taller de programación para todas las edades.
En nuestra primera ocasión utilizamos la versión offline de "Star Wars: Building a Galaxy with code" disponible desde la página https://code.org/
Utilizando programación por bloques fuimos capaces de construir un pequeño videojuego basado en Star Wars a la vez que ibamos aprendiendo las bases de la programación.